Kuka muka voisi vastustaa suklaan ja maapähkinävoin vastustamatonta liittoa?
Laadin brownieohjeen, josta ei taatusti jää makeannälkä!
Kananmunan korvikkeena käytin chiansiemeniä, jotka jauhetaan tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi ja turvotetaan sitten 10 minuutin ajan vedessä.
Chiansiemeniä kannattaa hienontaa kerralla isompi erä. Chiajauhe säilyy pakastimessa ja on aina käyttövalmiina. 1 rkl chiansiemeniä ja 3 rkl vettä vastaa yhtä kananmunaa.
Käytin ohjeessa noin 20*30 cm kokoista lasivuokaa ja jaoin valmiin brownien 12 osaan.
Ainekset
225 g vegaanista tummaa suklaata (esim. Brunberg tai Panda)2 rkl chiansiemeniä
6 rkl vettä
2,5 dl sokeria
75 g sulatettua vegaanista margariinia
2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita, crunchy
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ dl kasvimaitoa (esim. soijamaito)
Tee näin
Hienonna chiansiemenet tehosekoittimessa valmiiksi. Sulata varovasti puolet suklaasta mikrossa. Palastele loppu suklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Sekoita vesi ja hienonnetut chiansiemenet kulhossa. Jätä seos tekeytymään 10 minuutiksi.
Sulata margariini. Sekoita margariini ja sokeri kulhossa. Lisää margariiniseokseen maapähkinävoi, vaniljasokeri, siemenseos ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Siivilöi taikinan joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää myös leivinjauhe, suola ja lopuksi kasvimaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaapalat taikinan joukkoon ja sekoita.
Levitä taikina noin 20*30 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle.
Sulata margariini. Sekoita margariini ja sokeri kulhossa. Lisää margariiniseokseen maapähkinävoi, vaniljasokeri, siemenseos ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Siivilöi taikinan joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää myös leivinjauhe, suola ja lopuksi kasvimaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaapalat taikinan joukkoon ja sekoita.
Levitä taikina noin 20*30 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle.
Paista uunissa 180 asteessa 30 minuuttia.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Minkä kokoinen vuoka/montako annosta tästä tulee. Kokeilen huomenna ja mietin teenkö yhden- vai kahdenkertaisen taikinan... =)
VastaaPoistaKäytin noin 20*30 cm vuokaa. Lisäänkin sen tuohon ohjeeseen, kiitos huomiosta! Kerro sitten mitä pidit :)
PoistaTein kaksinkertaisena - oli todella hyvää! ... ja kaikki hävisi hetkessä =)
Poista