Kikherne-kasvispihvit (V) ja jugurttiraita (V)


Tässä kasvispihvien ohjeessa mausteet on jätetty minimiin, jotta tuoreiden kasvisten oma maku pääsee mahdollisimman hyvin esiin. Ohjeesta tulee noin 12-14 pihviä.

Kasvispihvejä pitää pääasiassa koossa vegaaninen juustoraaste. Turkkilainen jugurtti tekee pihveistä helpommin muotoiltavat.

Kannattaa olla tarkkana, ettei paista pihvejä liian kuumalla pannulla eikä yritä kääntää pihvejä ennenaikaisesti. Tämä voi aiheuttaa pihvien hajoamisen kääntäessä.

Kikherneiden liemi eli aquafaba kannattaa ehdottomasti ottaa talteen! Aquafabasta voit valmistaa pienellä vaivalla mm. amerikkalaisia pannukakkuja. Aquafaba säilyy muutamia päiviä myös jääkaapissa, mikäli haluat käyttää sen myöhemmin.

Valmistin kasvispihveille raikkaan intialaistyyppisen jugurttiraidan. Raita sopii monipuolisesti muihinkin kuin intialaisiin ruokiin, kuten vaikka juuri näiden kasvispihvien kaveriksi! 

Kannattaa valmistaa jugurttikastike ensimmäiseksi, jotta se ehtii maustua jääkaapissa!


Kikherne-kasvispihvit (V)

Ainekset

1 tlk (380 g) säilykekikherneitä
200 g parsakaalia
1 keskikokoinen porkkana
3 lehtikaalin oksaa (n. 80 g)
½ tl suolaa
½ tl sokeria

½ tl mustapippuria
100 g turkkilaista jugurttia (esim. Oatly)
100 g vegaanista juustoraastetta (esim. Oddlygood)
Lisäksi öljyä paistamiseen

Tee näin

Valuta ja huuhtele kikherneet huolellisesti. Säästä kikherneiden liemi halutessasi. Siirrä kikherneet kulhoon ja soseuta ne haarukkaa avuksi käyttäen. Sattumia saa jäädä. 
Kuori porkkana ja raasta se hienoksi raasteeksi. Raasta kokonainen parsakaali karkeammalla raastimella. Vartta ei tarvitse raastaa. Revi lehtikaalin oksista lehdet ja silppua ne hienoksi.
Lisää kasvikset ja kaikki loput ainekset kulhoon kikherneiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile käsissä massasta kämmenen kokoisia pihvejä ja paista niitä keskilämmöllä paistinpannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Käännä pihvit ja paista toiseltakin puolelta noin 5 minuuttia.
Tarjoile perunamuusin ja kylmän jugurttikastikkeen kanssa.



Jugurttiraita (V)

Ainekset

100 g kurkkua
200 g turkkilaista jugurttia (esim. Oatly)
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl minttua
½ tl garam masala -jauhetta
1/4 tl mustapippuria
½ tl sokeria

Tee näin

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Puristele pois ylimääräinen neste pois raasteesta.
Mittaa jugurtti kulhoon. Lisää jugurtin joukkoon kaikki mausteet ja sekoita.
Lisää lopuksi kurkkuraaste ja sekoita se jugurttikastikkeen joukkoon.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

Kommentit