Tämän ohjeen innoittajana on ollut Nina ja minit -blogi, jossa valmistettiin saman tapainen lisäkeriisi uunissa. Lisäkeriisi oli kuitenkin jo itsessään niin hyvää, että ohje ei oikeastaan vaatinut kuin proteiinin kaveriksi. Ja mikäpä riisin kanssa paremmin sopisikaan kuin Vöner!
Sovelsin siis ohjetta hieman ja siitä syntyi tämä suussasulava uuniruoka. Menee heittämällä top-listalle niistä vegaanisista ruoista mitä olen tähän mennessä valmistanut!
Käytin ohjeessa noin 20 * 30 cm vuokaa.
300 g kirsikkatomaatteja
5 valkosipulin kynttä tai 2 yksikyntistä valkosipulia 1 sipuli
Kourallinen tuoretta korianteria
1 rkl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
ripaus kanelia
½ dl oliiviöljyä
1 pkt (200 g) vönerviipaleita
150 g (noin 2 dl) basmatiriisiä
3 dl vettä
Tee näin
Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa valkosipulista ohuita siivuja ja sipulista neljäsosarenkaita. Laita uunivuokaan kirsikkatomaatit, sipuli, valkosipuli, oliiviöljy, korianteri ja muut mausteet. Sekoita.
Paista kasviksia uunin keskitasolla 175 asteessa tunnin ajan. Irroittele tässä vaiheessa vönerviipaleet irti toisistaan. Ota vuoka uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Ripottele vuokaan riisi ja päällimmäiseksi vönerviipaleet. Lisää lopuksi kiehuva vesi. Älä sekoita. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta takaisin uuniin. Paista 30 minuuttia.
Ota paistos pois uunista ja anna tekeytyä vielä noin 10 minuuttia.
Ota folio pois ja sekoita paistos kevyesti.
Tarjoa tuoreen korianterin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti