Kun valmistat ruokaa säilykekikherneistä, älä heitä säilykelientä eli aquafabaa pois! Aquafabasta voi valmistaa monipuolisesti leivonnaisia tai vaikkapa marenkeja. Aina ei tietenkään jaksaisi mitään kovin monimutkaista alkaa pääruoan lisäksi tekemään, joten yksi loistava käyttötarkoitus aquafaballe on amerikkalaiset pannukakut!
Pannukakkujen kaikki ainesosat löytyvät varmasti jokaisesta keittiöstä, valmistaminen ei vie kuin hetken ja mikä parasta, paistamiseen ei tarvita rasvaa ollenkaan! Alkuperäinen ohje on Chocochilin blogista.
Tarjoile pannukakut vaahterasiirapin ja vaahdotetun kauravispin kanssa, tai vaikka vanhanaikaisesti ihan vaan mansikkahillolla!
Tarjoile pannukakut vaahterasiirapin ja vaahdotetun kauravispin kanssa, tai vaikka vanhanaikaisesti ihan vaan mansikkahillolla!
Ohjeesta tulee noin 6-8 pannukakkua.
Ainekset
4 ½ dl vehnäjauhoja ½ dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa 1 dl aquafabaa
2 rkl sokeria
3 dl soijamaitoa tai jotakin muuta kasvijuomaa
1 rkl rypsiöljyä
Tee näin
Sekoita kulhossa vehnäjauho, kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri.
Vaahdota toisessa kulhossa aquafaba ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla (noin 2 minuuttia). Vaahto saa jäädä hieman löysäksi.
Kaada soijamaito, öljy ja vaahdotettu aquafaba kuivien aineiden joukkoon. Sekoita varovasti, älä vatkaa.
Kaada taikinaa kuumalle teflonpannulle ja levitä taikinaa esim. lusikan avulla.
Paista keskilämmöllä kunnes pinta kuplii ja alkaa hyytyä. Käännä pannukakku ja paista vielä hetki.
Kommentit
Lähetä kommentti