Vegaaninen ja gluteeniton kesäkurpitsaruoka, joka vie sekaaniltakin kielen mennessään! Käytin ohjeessa Beanit härkäpapumurua, mutta sen voi halutessaan korvata millä tahansa kasvisjauhiksella tai vaikkapa soijarouheella.
Ainekset
3 kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä tai 1 yksikyntinen valkosipuli
1 pkt (250 g) Beanit härkäpapumurua
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oreganoa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl tomaattipyrettä
(suolaa)
Lisäksi vegaanista juustoraastetta
Tee näin
Puolita kesäkurpitsat niiden pituussuunnassa. Koverra lusikalla kesäkurpitsoiden sisus niin, että kurpitsan reunoihin jää noin puoli senttiä. Ota sisus talteen ja silppua sitä tarvittaessa pienemmäksi. Asettele koverretut kurpitsanpuolikkaat isoon vuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
Silppua sipuli ja valkosipuli.
Paista härkäpapumurua paistinpannulla muutama minuutti ja lisää sitten sipulit murun joukkoon. Paista hetki, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää joukkoon soijakastike, mausteet sekä tomaattipyre. Tarkista suolan määrä maistamalla. Lisää tarvittaessa.
Ota pannu pois liedeltä ja lisää kesäkurpitsoiden sisus ja porkkanaraaste. Sekoita seos tasaiseksi.
Nostele täytettä koverrettujen kurpitsoiden sisään. Ripottele päälle vegaanista juustoraastetta.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä.
Tarjoa sellaisenaan tai haluamasi lisukkeen (esim. peruna tai riisi) kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti