Egyptinpata on alunperin pataruoka, joka valmistetaan jauhelihasta ja smetanasta. Ruokaan oman twistinsä tuo pienet maustekurkkukuutiot. Kehittelin egyptinpadasta vegaanisen version, koska tämä on yksi meidän talouden luottoruoista ja mm. lasten mieleen!
Suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä reseptiä, vaikka et suolakurkuista niin välittäisikään.
Ainekset
2 dl riisiä
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä tai 1 pieni yksikyntinen valkosipuli
1 tl tummaa balsamicokastiketta
2 dl tummaa soijarouhetta
1,5 dl vettä
1,5 rkl soijakastiketta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1 maustekurkku
200 g turkkilaista jugurttia (esim. Oatly)
Lisäksi öljyä paistamiseen ja vuoan voitelemiseen
Tee näin
Voitele noin 20 cm * 30 cm vuoka öljyllä valmiiksi ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Keitä riisi paketissa olevan ohjeen mukaan.
Silppua sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipuleita hetki pannulla. Mausta sipulit balsamicokastikkeella. Paista muutama minuutti.
Lisää pannulle tumma soijarouhe ja sekoita. Lisää vesi pannulle vähintään kahdessa erässä. Sekoita ja anna veden imeytyä soijarouheeseen lisäyksien välillä. Lisää joukkoon paprikajauhetta ja mustapippuria.
Leikkaa maustekurkusta pieniä kuutioita.
Sekoita keskenään soijarouheseos, riisi, maustekurkut ja turkkilainen jugurtti.
Maista suolan määrä ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.
Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti