Tofua ja kasviksia punaisessa currykookoskastikeessa (V, G)


Pidätkö mausteisista ruoista? Sopiva suhde makeaa, suolaista ja tulista samassa annoksessa saa aikaan kihelmöintiä makunystyröissä!
Jokainen päättää toki itse, mikä on sopiva määrä tulisuutta ruoassa. Punainen curry ei ole curryperheestä mausteisin, mutta jos haluat miedompaa ruokaa, niin kannattaa kokeilla keltaista curryä tai vaikkapa massaman curryä. Vihreä curry on mausteisin.
Käytän itse usein ruoanlaitossa valmiita maustetahnoja, koska ne ovat niin helppokäyttöisiä.

Ainekset

1 pkt (270 g) maustamatonta tofua (esim. Jalotofu)
2 porkkanaa
1/2 kukkakaali
1 sipuli
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1 tl limemehua
1 tl ruokosokeria
srirachakastiketta maun mukaan
(tuoretta korianteria)

Tee näin

Kuori porkkanat ja leikkaa ne melko ohuiksi siivuiksi. Palastele sipuli ja pienennä kukkakaali sopivan kokoisiksi nupuiksi.
Kuivaa tofu talouspaperilla mahdollisimman kuivaksi. Kuutioi tofu ja paista se kuivalla pannulla vaaleanruskeaksi. Lisää sitten öljy pannulle ja paista tofukuutiot pinnalta rapeaksi. Lisää soijakastike ja vaahterasiirappi tofujen joukkoon. Paista kunnes tofu on imenyt marinadin itseensä. Siirrä tofu sivuun odottamaan.
Lisää pannulle tai teflonkattilaan punainen currytahna ja inkivääritahna. Paista vain hetki. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Lisää joukkoon limemehu, sokeri, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike on hieman sakeutunut ja kasvikset ovat kypsyneet.
Maista kastiketta tässä kohtaa. Jos pidät tulisemmasta ruoasta, lisää srirachakastiketta makusi mukaan. Srirachaa voi toki lisätä vasta omalle lautasellekin! 
Lisää lopuksi paistettu tofu kastikkeen joukkoon.
Tarjoa valmis kastike jasminriisin ja tuoreen korianterin kanssa.

Kommentit