Hölskypotut eli hyrskypotut eli kesäpotut. Rakkaalla lapsella on monta nimeä?
En ollut koskaan oikein ymmärtänyt uusien perunoiden hehkutuksen päälle... Kunnes kokeilin valmistaa hölskypottuja! Tämä jos joku tuo kesän makunystyröillekin!
Alunperin hölskypottuihin laitetaan smetanaa tai ranskankermaa, mutta kokeilin veganisoida nämä käyttämällä luottotuotettani, Oatlyn turkkilaista eli Havregurtia. Toki kaupoista löytyy nykyään paljon vegaanisia ranskankermankorvikkeitakin, jotka soveltuvat varmasti tähän aivan yhtä hyvin.
Kokeilepa ensi kerralla valmistaa esim. grilliruoan lisukkeeksi hölskypottuja!
Et varmasti tule pettymään!
Ainekset
750 g varhaisperunoita
50 g vegaanista margariinia
3 kevätsipulia varsineen
1/2 dl ruohosipulia
1 dl tilliä
150 g Oatly turkkilaista jogurttia
3/4 tl suolaa
Tee näin
Keitä pestyt perunat vedessä.
Hienonna tilli, ruohosipuli ja kevätsipulit.
Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois.
Sulata margariini mikrossa.
Lisää perunoiden joukkoon kaikki ainekset. Laita kattilan kansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti.
Kommentit
Lähetä kommentti