Soijaglaseeratut edamamepavut (V, G)


Paikallisessa japanilaisessa ravintolassa on listalla marinoituja edamamepapuja. Ravintolan työntekijöiden mukaan kyseiset edamamepavut ovat ruokalistan kestosuosikki laajemminkin kuin vain ystäväpiirissäni! 
Mietin, ettei niiden valmistaminen voi olla kovin hankalaa. No eihän se olekaan!
Valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Sopivassa suhteessa makeaa, suolaista ja vähän jopa tulisuuttakin. Todella koukuttava ruokalaji!
Kuorellisia edamamepapuja löytyy ainakin suuremmista k-kaupoista pakastealtaasta.


Ainekset

400 g pakastettuja kuorellisia edamamepapuja 
n. 1,5 litraa vettä 
Valmis marinadi (ohje alla) 
1 tl seesaminsiemeniä 
Ripaus merisuolaa

Tee näin

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää edamamepavut kiehuvaan veteen ja keitä kunnes pavut ovat kuumenneet. Siivilöi vesi pois ja siirrä pavut kulhoon. 
Valmista marinadi kattilassa. Lisää papujen joukkoon valmis marinadi ja 1 tl seesaminsiemeniä. Sekoita. 
Siirrä pavut tarjoiluastiaan ja ripottele päälle merisuolaa. 
Syö pavut sormin ottamalla pavun kannasta kiinni ja vetämällä papu kuorineen hampaiden välistä. Heitä kuoret pois.

Marinadi

Ainekset

½ dl makeaa soijakastiketta (esim. Kikkoman) 
½ dl vettä
½ rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl seesaminsiemenöljyä
1 tl riisiviinietikkaa
½ tl inkivääritahnaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
½ tl srirachakastiketta

Tee näin

Sekoita marinadin ainekset kattilassa ja kuumenna. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia, kunnes marinadi paksuuntuu.


Kommentit