Vegaaninen salamipasta (V)


Vegekaupoista on saatavilla venäläistä vegaanista Krasnodarin kasvismakkaraa, joka on sekä ulkonäöltään, maultaan että koostumukseltaan hämmentävän salamimainen. Tuote sisältää kasviproteiinia 24,4 g / 100 g! 
Tuota makkaraa ensi kertaa maistellessa aloin heti jostain syystä haaveilla salamipastasta. Tuo makkarahan sopisi siihen kuin nenä päähän! Lopputuote ei todellakaan jäänyt kauas tuosta herkullisesta mielikuvasta ja kaiken lisäksi toteutus on todella yksinkertainen! Salamin lisäksi tarvitset mausteiden lisäksi ainoastaan pastaa, sipulia, valkosipulia sekä kaurakermaa.
Käytin itse kokeilumielessä pastana Barillan punaista linssipastaa, mikä sekin toimi tässä ruoassa todella hyvin. Proteiinia tästä ei ainakaan tuon linssipastan jälkeen enää jää puuttumaan, mutta muita ravintoaineitahan tästä ei juurikaan saa... 😂 
Olkoon se välillä sallittua!


Ainekset

1 pkt (250 g) Barilla punaista linssipastaa tai jotain muuta pastaa
1 pkt (250 g) Krasnodarin kasvismakkaraa
½ tl savupaprikajauhetta
1 sipuli
5-6 valkosipulin kynttä tai 3 yksikyntistä valkosipulia
1 tl sokeria
2 prk (5 dl) Kaslink kauraruoka mustapippuri
½ - 1 tl suolaa
Lisäksi öljyä paistamiseen

Tee näin

Keitä pasta paketissa olevan keitto-ohjeen mukaan. 
Poista kasvismakkaran kuori ja palastele makkara haluamasi kokoisiksi paloiksi. Lisää pannulle hieman öljyä ja paista makkarakuutioita hetki. Mausta savupaprikajauheella. Siirrä makkarat sivuun odottamaan. 
Silppua sipuli ja valkosipulit. Lisää taas öljyä pannulle ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja sokeri. Paistele sipuleita, kunnes ne hieman pehmenevät ja karamellisoituvat. Lisää pannulle kaurakermat ja kuumenna. Lisää joukkoon makkarakuutiot ja suolaa makusi mukaan.
Lisää lopuksi keitetty pasta pannulle ja sekoita.

Kommentit