Kesäkeitto (V)


Jokaisella on oma mielipiteensä kesäkeitosta. Toiset rakastavat sitä lapsuudesta saakka ja toiset ehkä oppivat sille vasta aikuisiällä. Jotkut eivät silloinkaan. 
Kesä on kuitenkin tuoreiden kasvisten aikaa ja kesäkeitto on loistava ruoka hyödyntää niitä.
Kasvikset kannattaa lisätä vaiheittain kattilaan kypsymisajan mukaan, aloittaen perunoista. Kasvimaitona kannattaa käyttää kahvin joukkoon tarkoitettuja barista-maitoja, koska ne kestävät parhaiten kuumentamista.

Ainekset

500 g varhaisperunoita
vettä
1 kasvisfondue
1 pieni kukkakaali (n. 600 g)
250 g porkkanoita
1 kevätsipuli varsineen
herneitä
kasvimaitoa, esim. kaura- tai soijamaitoa
25 g vegaanista margariinia
1 rkl sokeria
1 prk Planti kaurakermaa, ranskalaiset yrtit
(suolaa)

Tee näin

Leikkaa kukkakaalista kukinnot ja pienennä niitä tarvittaessa. 
Kuori porkkanat ja palastele ne valmiiksi. 
Silppua kevätsipuli ja käy herneet läpi poistaen herneet palkoista.
Pese perunat juuresharjalla ja pilko ne pienemmiksi paloiksi. Siirrä perunat kattilaan ja lisää joukkoon kasvifondue ja vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät.
Keitä perunoita muutama minuutti ja lisää sitten kukkakaalit, porkkanat ja herneet perunoiden joukkoon. Voit tässä kohtaa lisätä myös kevätsipulin keittoon tai vaihtoehtoisesti tarjoilla sen valmiin keiton kanssa.
Lisää kasvipohjaista maitoa niin, että kasvikset jälleen juuri ja juuri peittyvät.
Keitä miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää keiton joukkoon margariini, sokeri ja kaurakerma. Sekoita ja kuumenna.
Maista suolan määrä ja lisää sitä tarvittaessa.

Kommentit