Olen myös lukenut, että monella on ollut ongelmia agaragarin kanssa liittyen juuston hyytymiseen. Takaan, ettei tällä ohjeella voi mennä pieleen!
Näistä ongelmista inspiroituneena kokeilin soseuttaa pähkinät kuivina ja toteuttaa juuston hyväksi todettua cashewparmesaanin ohjetta mukaillen. Juusto onnistui yli odotusten!
Juuston voi maustaa omaan suuhun sopivaksi. Jos ei välitä valkosipulista, niin valkosipulijauheen määrää voi vähentää, tai jättää jopa kokonaan pois, ja korvata sen vaikka paprikajauheella.
Tästä ohjeesta tulee yksi pieni pakastepurkillinen (0,5 l).
Ainekset
100 g cashewpähkinöitä
4 rkl ravintohiivahiutaleita
2 tl valkosipulijauhetta
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl soijamaitoa tai jotakin muuta kasvimaitoa
1 prk (250 ml) Kaslink Kauraruoka juustonmakuinen
3 tl agaragaria
Lisäksi öljyä purkin voiteluun
Tee näin
Voitele pakastepurkki valmiiksi.
Hienonna pähkinät tehosekoittimessa. Siirrä hienonnetut pähkinät tehosekoittimesta kulhoon. Sekoita pähkinöiden joukkoon ravintohiivahiutaleet ja mausteet. Lisää kasvijuoma sekaan ja sekoita tahnaksi.
Kaada kaurakerma kattilaan ja lämmitä. Lisää agaragar koko ajan sekoittaen kerman joukkoon ennen kuin kerma alkaa kiehua. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Tiedät seoksen olevan valmista, kun pudotat tipan seosta kylmään veteen ja se hyytyy.
Sekoita kuuma kermaseos pähkinätahnaan ja kaada seos lämpimänä öljyllä voideltuun pakastepurkkiin.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.
Höylää valmiista juustosta siivuja ja nauti esim. leivän päällä.
4 rkl ravintohiivahiutaleita
2 tl valkosipulijauhetta
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl soijamaitoa tai jotakin muuta kasvimaitoa
1 prk (250 ml) Kaslink Kauraruoka juustonmakuinen
3 tl agaragaria
Lisäksi öljyä purkin voiteluun
Tee näin
Voitele pakastepurkki valmiiksi. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa. Siirrä hienonnetut pähkinät tehosekoittimesta kulhoon. Sekoita pähkinöiden joukkoon ravintohiivahiutaleet ja mausteet. Lisää kasvijuoma sekaan ja sekoita tahnaksi.
Kaada kaurakerma kattilaan ja lämmitä. Lisää agaragar koko ajan sekoittaen kerman joukkoon ennen kuin kerma alkaa kiehua. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Tiedät seoksen olevan valmista, kun pudotat tipan seosta kylmään veteen ja se hyytyy.
Sekoita kuuma kermaseos pähkinätahnaan ja kaada seos lämpimänä öljyllä voideltuun pakastepurkkiin.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.
Höylää valmiista juustosta siivuja ja nauti esim. leivän päällä.
Kommentit
Lähetä kommentti