Vegaaninen pestopasta on yksi helpoimmista ja nopeimmista arkiruoista, jonka ainekset löytyvät useimmiten jokaisesta keittiöstä. Ohjetta on helppo soveltaa omasta keittiöstä löytyvien ainesten mukaan.
Ohjeen lopussa
lisään pestopastan joukkoon vielä itsetehtyä vegaanista cashewparmesaania,
jonka ohjeen löydät blogistani täältä. Cashewparmesaani ei ole välttämätön,
mutta se antaa juustoista makua pastaan ja tuo valkosipulin aromeja enemmän esille. Soijakastikkeena käy lähes mikä tahansa soijakastike, mutta itse tykästyin
tässä ohjeessa Kikkomanin makeaan soijakastikkeeseen. Jos käytät tavallista soijakastiketta, lisää soijakastikkeen joukkoon esim. 1 tl vaahterasiirappia.
Ainekset
1 pkt (270 g) maustamatonta tofua (esim. Jalotofu)
2-3 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
2-3 valkosipulin kynttä tai 1 yksikyntinen valkosipuli
1 sipuli
2 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
250 g täysjyväspagettia
2 rkl vegaanista pestoa
3 rkl vegaanista cashewparmesaania
Lisäksi öljyä paistamiseen
Tee näin
Kuivaa tofu talouspaperilla mahdollisimman kuivaksi. Kuutioi tofu ja paista se kuivalla pannulla vaaleanruskeaksi. Lisää öljy ja paista tofukuutiot pinnalta rapeiksi. Lisää soijakastike paistamisen loppuvaiheessa ja anna kastikkeen imeytyä kokonaan tofupaloihin. Siirrä tofut syrjään.
Silppua valkosipuli ja sipuli. Lisää pannulle taas öljyä ja lisää sipulit ja sokeri pannulle. Paista sipuleita, kunnes ne pehmenevät ja karamellisoituvat. Lisää ripaus suolaa ja pippuria.
Keitä spagetti.
Lisää pannulle sipuleiden joukkoon tofut, keitetty spagetti, pesto ja cashewparmesaani. Sekoita.
Kommentit
Lähetä kommentti